Timian og andre tørketålende planter

En anden kombination af sten og planter

Inspireret af rejser til bl.a. Kreta lavede vi i midterrabatten af vores indkørsel et bed med tørketålende, robuste planter. Stedet er ideelt til formålet, idet arealet skråner mod øst og får således masser af lys ligesom der er godt dræn, da jorden er erstattet med sand, som de mindre marksten er lagt i. Det skrånende terræn bevirker at væden løber væk fra bedet, for meget vand kan skade planterne  - især i de fugtige vintre.

Mellem stenene er plantet flere forskellige typer timian, salvie, merian, romersk kamille, blågræs o.a.. Hen over sommeren er der vekslende blomstring og planterne stortrives og breder sig ud mellem stenene.

Romersk kamille.

Den lille lave med hvide blomster er romersk kamille. Den klarer sig fint i det lidt tørre, stenede terræn.

Stenede "landskaber".

Midterrabatten kan deles op i små stenede landskaber. Jeg synes, at der er en naturlig samklang mellem planterne og stenene. I forgrunden en krybende lodden timian, de to timian til højre er mere kuplede, de hedder "kompactum" og den gulgrønne er en oreganum. Den lidt fladere mellem de to er en smalbladet timiam.

Sten efter sten.

Sten efter sten og plante efter plante fortsætter det op ad skråningen. Salviens lidt større blade bryder med de forskellige timiantypers.

Græs

Den lille strittende græs er en anden dejlig variation, som jo er af en helt anden karakter end de fladt voksende timian

Kommentarer

24.03.2014 17:04

Jørn

Hej Mette.
Vi fjerner kun sneen på fliserne. Midterrabatten er så dækket af sneen, der giver planterne en god beskyttelse mod vintervejret.
Vh. Jørn

24.03.2014 16:03

Mette

Er det ikke besværligt at fjerne sne om vinteren? Skader det ikke også planterne? Eller sneskovlen? Jeg synes det ser helt fantastisk ud!

15.09.2012 15:09

Trine Vesti

Hejsa. Skal snart til at anlægge stenbed. Hvor er jeres bede bare flot. Hvilken jord har I lagt mellem og bag stenen? 5 navneforslag til lave planter? vh trine

15.09.2012 16:58

Jørn Møller Jensen

Hej Trine
Hævede bede grus og jord1:1. Indkørsel ren grus men muld i plantehuller. Lave planter: Timian, saxifraga, sedum, lave græsser, husløg, campanula.
Vh J

03.06.2012 00:08

Jørn

Hej Line
Dejligt, hvis du kan finde inspiration på hjemmesiden. Hyggeligt at vi er blevet venner på facebook. Kh. Jørn

02.06.2012 23:51

Line Fauerholm

Spændende side... kommer snart tilbage igen :)
Lige om lidt skal jeg også igang med mit nye stenbed på stendiget, så vil jeg hente inspiration her. Kh. Line